x
God Jul önskar Lärvux Gävle
Bli medlem! § Våra stadgar

Nyheter

2014-06-17

Nybro, nätverksträff

Nätverksträff i Nybro

Nybro vuxenutbildning/särskild utbildning för vuxna
bjöd till ett ”Nätverksmöte” den 16 maj 2014.


Närvarande var
Monica Enberg från Kalmar och Mörbylånga
Renee ´Johansson från Emmaboda
Maria Vingevik från Bergkvara
Kjell Lindberg och Mikael Gadd från Nybro

Kjell hälsade oss alla välkomna.


Vi koncentrerade samtalet under mötet på att jämföra olika Appar och iMovie, därefter visade vi resultatet av undervisningen för varandra.

Maria visade b.la. hur hon följt en elev som provat på ett arbete i en affär. Hon har använt IPAD för att filma olika situationer på arbetsplatsen. För att ha ett underlag för samtalen med eleven.

Monica berättade om hur hon använder Book Creator, iBooks och Bitsboard alla utmärkta Appar för att skapa kommunikation mellan eleverna och att bygga upp deras språk.
Gå in på (ipadlarvux.blogspot.se ) för att jämföra.

Renee och Mikael berättade om sitt gemensamma arbete där eleverna som läser svenska, engelska och geografi från Emmaboda och Nybro träffas och visar varandra sina arbeten.
Bl.a. engelska översättningar, dans och kontakt med deckarförfattare, det sista inspirerade en elev från Nybro att följa i elevens fotspår från Emmaboda. Så han tog kontakt med Mari Jungstedt och fick svar underbart! Det var också ett fint sätt för eleverna att kunna jämföra sin situation i arbetsliv, boende och fritidsnöjen.

Vi hoppas på ett fortsatt samarbete mellan Emmaboda och Kalmar under nästa termin.

Mikael visade en film som hans elever gjort med hjälp av IPAD och som skildrar arbetslivet på Del-Ta. En stiftelse som skapar arbetstillfällen för de som har svårt att arbeta på den fria marknaden.

Vi avslutade mötet med att tacka Renee´ och Maria för många år av ett oerhört fint samarbete.
Renee ska gå i pension, svårt att fatta och Maria ska flytta till Malmö, hoppas jag kommer ihåg rätt! Det kanske var Lund.

Tack för mötet Mikael Gadd den 17 juni 2014

Inga kommentarerKommentera

Namn:   Vad på bilden till vänster är rosa?
bild (Kommentaren kommer inte att publiceras om du inte svarar rätt på frågan)
Mandelkonvalj Design