x
God Jul önskar Lärvux Gävle
Bli medlem! § Våra stadgar

Nyheter

2024-03-25

Medlemsbrev

Hej!

Vi i styrelsen vill önska er en glad påsk med lite information.

Som ni sett har vi tänkt få igång digitala träffar om olika ämnen. Den första har Helen skickat ut länk och information om och under våren kommer en till träff att anordnas. Har du förslag på ämnen för träffar, eller vill hålla i en träff, kan du kontakta någon i styrelsen.

Styrelsen hade ett möte i Stockholm 12-13 mars. Under mötet träffade vi Skolverket och spsm.
Från Skolverket fick vi information om olika aktuella frågor. Här under finns länkar till Skolverkets samlingssida om förändringar inom komvux och en sida främst för syv om komvux och elever med IF. De tipsade också om Mötesplats anpassade skolformer som sker digitalt 17-18 juni. Program och anmälan kommer senare i vår.

Skolverket berättade också att förslagen till nya kursplaner på grundläggande nivå kommer att komma ut under våren. Lärvuxpedagogerna kommer att vara remissinstans, så styrelsen kommer att läsa och skriva ett svar. Om du vill tycka till om kursplanerna kan du skicka dina tankar till någon i styrelsen eller skriva ett eget remissvar.

Höstens konferens kommer att bli digital. Eventuellt kommer vi att få hjälp av spsm att ordna en halvdag/heldag. Vi kommer att titta på de förslag som kom in i utvärderingen av höstens konferens när vi bestämmer oss för temat för årets konferens.

Slutligen vill vi tacka för det stora gensvaret på enkäten vi skickade ut för några veckor sedan. Tyvärr når vi inte alla eftersom det inte finns mejladresser till alla medlemmar i vårt register. Om du har en kollega som är medlem men inte får våra utskick så tipsa om att skicka mejladressen till någon av oss i styrelsen så kan vi lägga till kontaktuppgifterna i vårt medlemsregister.

Styrelsen via Eva


Förändringar inom komvux 2025
Elever med IF

Inga kommentarerKommentera

Namn:   Vad på bilden till vänster är rosa?
bild (Kommentaren kommer inte att publiceras om du inte svarar rätt på frågan)
Mandelkonvalj Design