x
God Jul önskar Lärvux Gävle
Bli medlem! § Våra stadgar

Nyheter

2023-04-04

Medlemsbrev

Styrelsen har haft sitt andra möte för året, den här gången på plats i Stockholm.

I samband med styrelsemötet träffade vi Skolverket och spsm. Skolverket ville bland annat diskutera deras förberedande arbete för revidering av kursplaner. För den som är intresserad av det arbetet finns mer information på Skolverkets hemsida.

Vi pratade också om namnbytet i sommar från särskild utbildning till anpassad utbildning. När det gäller det finns också information på Skolverkets hemsida. Där finns även information om en digital konferens i början av juni för alla delar av anpassad utbildning.

Länkar till revideringen och namnbytet/konferens finns längst ner i texten.

En av de frågor vi diskuterade under styrelsemötet var årets konferens. Det blir en annorlunda konferens i år. Det blir en digital träff i slutet på september, mer information om dag och innehåll kommer senare. Om du har någon idé eller förslag till innehåll får du gärna höra av dig till någon i styrelsen.

Skälet till att det blir en digital konferens är att ingen kommun har tagit på sig att anordna konferensen. Börja gärna fundera redan nu på om du vill vara med och arrangera nästa års konferens. Vi hoppas verkligen att några vill ta sig an detta så att vi får chansen att träffas ”på riktigt” nästa år.

En annan sak som vi diskuterade på styrelsemötet var rätten att läsa på Lärvux. Vi har fått signaler från några kommuner om att ansvariga för daglig verksamhet vill dra in rätten att studera samtidigt som man jobbar inom daglig verksamhet. Har du någon erfarenhet av detta eller annat som rör rätten att läsa på Lärvux får du gärna höra av dig till styrelsen. Vi vill gärna veta hur det ser ut i olika kommuner så att vi kan föra fram era tankar och funderingar när vi har kontakt med exempelvis Skolverket.Hoppas att ni får en trevlig påskhelg med vårsol!Styrelsen genom Eva

Skolverket nytt namn
Skolverket kursplanerevidering

Inga kommentarerKommentera

Namn:   Vad på bilden till vänster är rosa?
bild (Kommentaren kommer inte att publiceras om du inte svarar rätt på frågan)
Mandelkonvalj Design