x
God Jul önskar Lärvux Gävle
Bli medlem! § Våra stadgar

Nyheter

2019-04-18

Hej alla Lärvuxpedagoger!

Nu har vi ändrat till sommartid och det är vår både i kalendern och utanför dörren. I Skåne kvittrar fåglarna, vitsipporna blommar och det blir grönare för varje dag. I norra Sverige ligger snön fortfarande djup och det är bästa skidåkningen nu men gemensamt för oss i hela Sverige är att det blir ljusare och varmare för var dag som går. För en del är detta en fantastisk tid medan för andra är det en jobbig tid. Jag har precis kommit hem från ett soligt men kallt Barcelona.

Träden var dock gröna och det var fullt med apelsiner i träden. Jag välkomnar alla nya medlemmar till Lärvuxpedagogerna och på hemsidan kan ni bland annat hitta information om kontaktombud, rikskonferenser, avhandlingar och ni har även möjlighet att vara med och påverka. Kontrollera gärna dina medlemsuppgifter så att de stämmer. Detta kan du göra på hemsidan www.larvuxpedagogerna.se. För 200 kr/år får du som medlem också rabatt på rikskonferensen men då får man inte glömma att betala in denna avgift så påminn gärna era kollegor.

Rikskonferensen kommer i år att äga rum i Uppsala den 18-19/9 och det är mitt i veckan. Vi hoppas att många medlemmar har möjlighet att vara med. Redan nu är deras sida öppen så gå gärna in och titta på programmet och anmäl er!

Senaste nytt angående komvuxutredningen är att styrelsen i januari träffade Skolverket. Vi diskuterade utredningen med skolrådet och frågade om vad som hade hänt sedan remissvaret och svaret vi fick tydligt – ingenting. Detta var på grund av regeringskrisen under hösten. Vi lyfte dock än en gång fram våra förhoppningar och farhågor och vi avvaktar nu tills vidare på mer information och hoppas på att den nya regeringen tar ansvar för hela Sverige, vilket återstår att se…

Nu är det påsk och för en del innebär det långledigt och för andra innebär det ledigt under röda dagar. Strax därefter kommer valborg och första maj och med det kommer vårflod och explosion i naturen. Vi i styrelsen önskar alla en Glad Påsk!

Styrelsen genom Jenny Olsson, kontaktombud Västra Götaland och Värmland

Lärvux rikskonferens 2019

Inga kommentarerKommentera

Namn:   Vad på bilden till vänster är rosa?
bild (Kommentaren kommer inte att publiceras om du inte svarar rätt på frågan)
Mandelkonvalj Design