x
God Jul önskar Lärvux Gävle
Bli medlem! § Våra stadgar

Nyheter

2017-05-31

Medlemsinformation från styrelsen 2017 05 31

Hej kära Lärvuxmedlemmar!
Så gick maj månad med en väldig fart trots kylan, och snart är det dags för vårt styrelsemöte den 15 juni. Vi kommer bland annat att titta på remissärendet från skolverket angående förslag till förändringar i styrdokument, med anledning av regeringsbeslut om nationella it-strategier.

Vi kommer även att förbereda inför Rikskonferensen i Gävle den 21-22 september. Programmet är klart och finns som länk på vår hemsida.

Ny forskning inom vårt område är inte så vanligt, men Jessica Arvidsson, högskolan i Halmstad, har skrivit avhandlingen ”Vad händer efter särskolan”. Den visar bland annat att 24% av eleverna varken har daglig verksamhet, annat arbete eller utbildning. Se länken nedan.


I Härnösand kommer vi för andra året i rad att erbjuda en sommarkurs i fritid och friluftsliv. Kursen går på heltid under två veckor. Teori varvas med praktik och vi lär oss om allemansrätt, djur och natur, kost och motion, att packa en ryggsäck, välja rätt kläder efter väder, laga lättlunch, friluftsområden i vårt närområde. Kursen kom till efter samarbete med daglig verksamhet och boenden då vi kartlade behov av utbildning.

Kom gärna med frågor eller information om sådant ni vill att vi ska ta upp på styrelsemötet. Mejla ert kontaktombud.

En varm junimånad önskar vi er alla.
Styrelsen/
Ing-Marie Boström Svensson
Vad händer efter särskolan

Inga kommentarerKommentera

Namn:   Vad på bilden till vänster är rosa?
bild (Kommentaren kommer inte att publiceras om du inte svarar rätt på frågan)
Mandelkonvalj Design